مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

تولید خاویار پرورشی با قیمت مناسب در گیلان

در کشور ایران، مراکز تولید خاویار و مزارع خاویاری، عمدتا در مناطق شمالی همچون استانها گیلان و مازندران دائر میباشند.

کلیه استحصالهای خاویاری نیز در همین استانها صورت میگیرد.

این مزارع خاویاری دارای شرایط استانداردی خاص خود هستند.

هر مزرعه خاویاری از دامپزشک مختص به خود بهره میبرد.

تعیین نوع و مقدار خوراک تحت نظر دامپزشک مربوطه انجام میپذیرد.

همچنین کلیه تجویزات داروئی توسط دامپزشک مزرعه انجام میگیرد.

تمامی آزمایشات دوره ای و اسکنها نیز، به دست دامپزشک صورت میپذیرد.

 

مرکز تولید خاویار

مراکز تولید کننده خاویار به مزرعه ی پرورش تاس ماهی و استحصال خاویار میگویند.

این مزارع در پرورش انواع خاویار فعالیت میکنند.

بهترین مزارع پرورش ماهیان خاویار در گیلان و در شمال کشور و مزارع آن در محور دریای خزر است.

فروش خاویار با اسم خاویار اصل دریای خزر باید با شرایط طبیعی دریا و آب شور دریای خزر برای پرورش ماهیان انجام گردد.

خاویارهای بلوگا، سوروگا، بری و آسترا؛ انواع خاویارهای مزارع پرورشی خاویار کشور هستند.

مزارع خاویاری نیاز به سرمایه زیادی دارد.

امکان سودهی در حدود 7 سال پس از سرمایه گذاری است.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

 

شرکت های تولید کننده و مرکز تولید خاویار اصل

شرکتهای معتبری در تولید خاویار اصل فعالیت دارند.

این شرکتها باید مجوزات ضروری (مجوز بهداشت و مجوز از سازمان شیلات) را اخذ نمایند.

شرکتهای تولیدی به دو شکل تولیدکننده و فروشنده و یا تنها تولیدکننده فعالیت دارند.

مجموعه های فعال در هر دو بخش، برند و نشان تجاری خود را دارند.

از جهتی این شرکتهای به دو شکل شرایط اصلی زیست دریاچه خزر و یا مصنوعی در استخرهای پرورشی پرورش می یابند.

این دو موضوع در تعیین کیفیت و قیمت خاویار تولیدی دخالت مستقیم دارد.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

 

خاویار اصل و شرایط تولید چگونه است؟

نوع اصل خاویار از تخم ماهیان خاویاری تاس ماهیان موجود در آب های سرد به دست می آید.

این ماهیها شامل گونه هایی مانند فیل ماهی، اوزون بورون، قره بورون، چالباش، شیپ، بری و… هستند.

تخم این ماهیها به رنگهای مشکی، طلایی، خاکستری، قهوه ای، سفید و سبز است.

همچنین طعمی شور و لذیذ دارد.

خاویار اصل در شرایط خاصی تولید می شود.

این شرایط عبارتند از:

  • آب سرد: آب سرد برای رشد و نمو ماهیهای خاویاری ضروری است.

دمای آب باید بین 4 تا 18 درجه سانتیگراد باشد.

  • غذای کافی: ماهیهای خاویاری برای رشد متناسب تخمها به غذای کافی نیاز دارند.

خوراک این ماهیها معمولاً شامل آرتمیا، میگو و ماهی کوچک است.

  • فضای کافی: ماهیهای خاویاری برای رشد و نمو کامل تخمها به فضای کافی نیاز دارند.

خاویار اصل به صورت خام مصرف می شود.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

مرکز تولید خاویار در گیلان و مازندران

مراکز تولید خاویار در گیلان و مازندران، اصلیترین مراکز تولید خاویار اصل و باکیفیت هستند.

در این مزارع با استفاده از آب شور دریای خزر و پرورش ماهی با آب های آزاد دریا، توانسته اند کیفیت همان خاویار وحشی و یا دریایی را ارائه نمایند.

از جهتی دیگر، تولید خاویار در مزارع امنتر و بهتر است.

چرا که به دلیل سرشماری و خطر انقراض ماهیان خاویاری، صید تاس ماهی غیر قانونی اعلام شده است.

هر ساله شیلات تعداد زیادی بچه ماهی خاویاری در آبهای دریای خزر آزاد میکند.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

 

قیمت خاویار در مراکز تولید خاویار

نرخ خاویار در مراکز تولید خاویار ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد.

  • نوع خاویار: خاویار بلوگا گران قیمت ترین نوع خاویار است.

پس از آن خاویار آسترا و خاویار سوروگا قرار میگیرند.

  • اندازه دانه های خاویار: خاویار با دانه های درشتتر گران قیمت تر است.

  • وزن خاویار: خاویار با وزن بیشتر قیمت گرانتری دارد.

  • کیفیت خاویار: خاویار با کیفیت بالاتر گران قیمت تر است.

در حال حاضر (پائیز 1402)، قیمت هر کیلوگرم خاویار بلوگا در مراکز تولید خاویار ایران، بین 50 تا 80 میلیون تومان است.

قیمت هر کیلوگرم خاویار آسترا، بین 20 تا 40 میلیون تومان است.

همچنین قیمت هر کیلوگرم خاویار سوروگا، بین 10 تا 20 میلیون تومان است.

قیمت خاویار در مراکز تولید خاویار ایران، نسبت به سایر کشورها به مراتب پایینتر است.

این به دلیل فراوانی ماهیهای خاویاری در دریای خزر است.

اما دلیل اصلی به قیمت گذاری و تعیین قیمت خاویار بر پایه ریال در داخل کشور میباشد.

عوامل موثر بر قیمت خاویار در مراکز تولید خاویار ایران:

  • نوع خاویار

  • اندازه دانه های خاویار

  • وزن خاویار

  • کیفیت خاویار

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

 

قیمت خاویار در مزرعه خاویاری

خاویار یکی از گران قیمت ترین غذاهای جهان است.

این به دلیل طعم و کیفیت بالای آن است.

خاویار از تخم ماهیهای استورژن در راسته تاس ماهیان تولید میشود.

این جانداران آبزی در آبهای سرد زندگی میکنند.

تخم های این موجودات آبزی به رنگهای قهوه ای، سفید، مشکی، طلایی و خاکستری است.

تخمهای خاویاری در دو نوع پرورشی و دریایی تولید میشود.

خاویار پرورشی از تخم ماهیهای خاویاری پرورش یافته در مزارع خاویاری به دست می آید.

همچنین خاویار دریایی از تخم ماهیهای خاویاری موجود در دریا حاصل میشود.

هزینه های کمتر تولید و پرورش خاویار در کشور، موجب قیمت کمتر این خوراک دریایی در ایران گشته است.

همچنین محاسبه قیمت خاویار بر پایه ریال، علتی دیگر محسوب میشود.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

 

عوامل موثر بر قیمت خاویار در مزرعه خاویاری

  • نوع خاویار: خاویار بلوگا گران ترین نوع خاویار است.

این به دلیل اندازه بزرگ تر دانه های آن و طعم خاص آن است.

خاویار آسترا و خاویار سوروگا نیز از کیفیت بالایی برخوردارند.

اما قیمت آنها کمتر از خاویار بلوگا است.

  • اندازه دانه های خاویار: خاویار با دانه های درشت تر گران قیمت تر است.

به دلیل آن که دانه های درشتتر، ارزش غذایی بیشتری دارند.

  • وزن خاویار: خاویار با وزن بیشتر گران قیمت تر است.

به این علت که تولید خاویار یک فرآیند زمان بر و پرهزینه است.

  • کیفیت خاویار: خاویار با کیفیت بالاتر، قیمت گرانتری دارد.

تخمهای خاویاری با کیفیت بیشتر، دارای طعم و بافت بهتری میباشند.

خاویار یک غذای لذیذ و گران قیمت است.

قیمت خاویار در مزرعه خاویاری به عوامل مختلفی بستگی دارد.

مهمترین عوامل نوع خاویار، اندازه دانه های، وزن تخمهای خاویاری و کیفیت آن است.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

لیست قیمت خاویار در مزارع تولیدی

خاویار یکی از گران ترین غذاهای جهان به شمار میرود.

قیمت خاویار ممکن در طول زمان تغییر میکند.

نتیجه گیری

خاویار بلوگا گران قیمت ترین نوع خاویار است.

قیمت بلوگا بین 30 تا 50 میلیون تومان است.

خاویارهای آسترا، سوروگا و بری؛ در درجه های بعدی از لحاظ کیفیت و قیمت قرار میگیرند.

مرکز تولید خاویار | مزرعه پرورش خاویار

آنچه در مورد خاویار نمیدانید.